Dichterbij de Natuur

Winterkamperen op De Waps: één met de natuur en dichtbij jezelf

Informatie camping, kamperen, wandelen en fietsen

Ontwaken in een muisstil, besneeuwd en betoverend mooi bos waarbij de enige sporen in de pas gevallen sneeuw zijn: die van de vogels, de reeën, de konijntjes en… die van u zelf.

U waant zich nagenoeg in uw eigen wereld als de ochtendzon door de wit besneeuwde takken spiekt. U hoort de sneeuw knisperen onder uw voeten als u naar het verwarmd sanitairgebouw loopt om te douchen en de dag fris te beginnen.

De geur van verse koffie lokt u terug naar de caravan of tent. Onderweg houdt een driftig vogeltje u in de gaten terwijl hij van tak tot tak vliegt. Het is een mannetjes Vink met karakteristieke blauwe muts op zijn kop en prachtig zingt. Een geluid dat hoort op Camping de Waps. Vogeltjes komen in de winter graag op bezoek en laten zich voederen met noten, zaden en brood.

Winterkamperen: een overzichtelijk verhaal

Op deze manier één zijn met de natuur en de elementen en met uzelf, is wat Camping de Waps u dit winterseizoen kan bieden. Deze wijze van kamperen is voor de liefhebber. Je moet de passie ervan herkennen. Meer niet eigenlijk. Want praktisch gezien, is Winterkamperen op De Waps een overzichtelijk verhaal.

Bekijk onze Tips&Tricks (download) waarin we winterkamperen technisch beschrijven.

Mogelijkheden van Winterkamperen

Balans tussen eenvoud en kamperen

De Waps biedt -buiten het hoogseizoen- een bijzondere belevenis met haar speciale arrangementen winterkamperen. Met uw eigen tent of caravan of… in een verwarmde trekkershut genieten van een sprookjesachtig winterlandschap in de bossen van Gaasterland.

Winterkamperen is iets bijzonders dat zich maar tot op zeker hoogte laat beschrijven en wordt door de liefhebbers ook wel het summum van vrijheid, rust en avontuur genoemd.

Serene rust en volle aandacht

Zuid-west Friesland straalt in de winterperiode een zeldzame serene rust uit. Misschien omdat dit gebied meer leeft naar de wetten van de natuur, anders dan in het drukke westen. In Gaasterland geldt dat de wintertijd is bestemd voor: rust, bezinning en knusheid. En dat biedt tegelijkertijd ook weer ruimte voor persoonlijke aandacht en leuke verrassingen.

Ga bijvoorbeeld eens een hapje eten in het historische Sloten met haar pittoreske restaurants: de ontvangst is hartelijk en warm en op de menu-kaart staan heerlijke streekgerechten.

Ook dichter bij Camping de Waps in het nabijgelegen (500 meter) Oudemirdum hebben de lokale restaurants mooie streekgerechten op het menu en is de bediening altijd vriendelijk en met de volle aandacht.

Winterkamperen op De Waps in vogelvlucht:

√ verwarmd sanitair (bij de prijs inbegrepen: onbeperkt douchen, warm water, afwaspunt, babybad, familiedouche, dag en nacht geopend, vloerverwarming)
√ wasmachine en -droger aanwezig tegen kleine vergoeding
√ ruime plekken met veel privacy
√ reserveren veelal niet noodzakelijk (is uiteraard wel mogelijk), spontaan langskomen is geen probleem, geen reserveringskosten
√ receptie is geregeld geopend (de eigenaar is altijd bereikbaar en in de buurt)
√ honden toegestaan
√ vverkoop / omruil Campinggas
√ 500 meter van de dorpskern van Oudemirdum (met: een bakker, slager, supermarkt, drogist, elektra- & kampeerzaak en een bank waar je kunt pinnen en een fiets(verhuur)bedrijf. Voor de basis-inkopen kunt u dus ‘om de hoek’ van de camping terecht).

De trekkershutten op de camping zijn ideaal voor degenen die op doorreis zijn tijdens het fietsen en wandelen

Gaasterland in de winter

Op Camping de Waps komt alles samen: vanuit een kampeerplek Gaasterland in de winter ontdekken en beleven.

Dichtbij zijn de bekende plaatsen: Lemmer, Sloten, Workum, Stavoren, Hindeloopen en Sneek. Maar vooral de omringende natuur in Gaasterland is een aanrader in de winter: natuurgebied De Wyldemerk, Het Fonteinbos, De Bremer Wildernis of het Bos in Rijs om maar wat voorbeelden te noemen.

Hier vindt u rust en er zijn tal van wandel- en fietsroutes door deze gebieden. Ook prachtig is het kruiend ijs te zien vanaf de dijk langs het IJsselmeer.

Trekkershut

Heeft u geen eigen kampeermiddel of bent u op doorreis, denk dan eens aan een (verwarmde) trekkershut. Dit zijn kleine boshuisjes voor maximaal 4 personen die u voor één of meer nachten kunt huren. Met 4 bedden, tafel en stoelen en een klein keukentje. U hoeft geen eigen tent, luchtbed en pannen mee te nemen.

Meer informatie over onze trekkershutten vindt u hier of informeer gerust naar de mogelijkheden. Reserveren van een trekkershut wordt aanbevolen.

De trekkershutten op de camping zijn ideaal voor degenen die op doorreis zijn tijdens het fietsen en wandelen

Wellness op De Waps: een eigen hottub

In Scandinavië, op IJsland en in grote delen van Rusland, kijkt niemand raar op van een sauna of hottub in de tuin. Wellness binnen handbereik voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Camping de Waps biedt de mogelijkheid om een originele -houtgestookte hottub te plaatsen op uw kampeerplek. Deze bron van wellness wordt gebruiksklaar geleverd en u 'stookt' de hottub met een speciale houtkachel. Stelt u zich eens voor: midden in de winter in een warm buitenbad.

Flyer kamperen met Hottub