Dichterbij de Natuur
       
Heerlijk wandelen of fietsen in de natuur vanuit de camping

Wandelen, fietsen en overige (water)sporten en nabij het IJsselmeer

Vlakbij golfclub Gaasterland kamperen

Direct vanaf de camping kunt u in beweging komen om te sporten, fietsen en te wandelen.

De Waps ligt op talloze fietsknooppunten en ook voor wandelaars is De Waps een centraal gelegen vertrekpunt. Er is op sportgebied meer te beleven in de buurt van De Waps. Op twee kilometer afstand bevindt zich bijvoorbeeld golfclub Gaasterland.

En uiteraard leent Friesland zich uitstekend voor verschillende soorten watersport: ’t Mirnse Klif aan het IJsselmeer (5 minuten met de auto) is deels ingericht voor kitesurfers en heerlijk om in te zwemmen.

Het andere deel is voor gezinsrecreatie. U kunt in veel omringende plaatsen aan de Friese meren (Balk, Lemmer, Oudega, Elahuizen en Sloten) een boot huren, zwemmen of surfen in het IJsselmeer. Nagenoeg allemaal op enkele minuten tot een kwartiertje rijden van De Waps.

IJsselmeer: strandjes en zwemmen

Steenworp van het IJsselmeer

Camping de Waps ligt op steenworp afstand van de IJsselmeer-stranden van De Hege Gerzen en ’t Mirsner klif.

Bij deze kindvriendelijke familiestrandjes zijn een aantal faciliteiten zoals: een snackbar, en terras, wc’s en speeltoestellen voor de kinderen.

De Hege Gerzen (Oudemirdum) is toegankelijk tegen kleine vergoeding (gratis parkeren). Onder kitesurfers is 't Mirnser Klif populair. Er is een apart gedeelte afgezet voor deze sportbeoefenaars. Het overige strand is bestemd voor families met (kleinere) kinderen. 't Mirnser Klif (Mirns) is gratis toegankelijk (gratis parkeren) en is een gemoedelijk familiestrand met ondiep water, zandstrandjes en een grote ligweide.

Friese dorpen en cultuur

Rijke Cultuur van Friesland

Gaasterland heeft een rijke cultuur, die is terug te vinden in de historische dorpen in de omgeving van De Waps: Sloten, Hindeloopen, Stavoren en Workum.

Breng eens een bezoek aan het Jopie Huisman museum (Workum) waar u de werken van deze Friese kunstschilder en tekenaar kunt bewonderen.

Heeft u het Vrouwtje van Stavoren al eens over het IJsselmeer zien uitkijken terwijl de botters de haven in en uit varen?

Of waan u direct in de 16e eeuw bij een bezoek aan het historische stadje Sloten. Eén van de 11 steden uit de ‘Tocht der tochten’ met haar karakteristieke molen, prachtige gevels en oorspronkelijke plaveisel.

Sloten is de plek bij uitstek om rond te banjeren, te relaxen en te blijven hangen op een terrasje aan het water. De befaamde Rembrandt Molen van Sloten is bijna dagelijks geopend voor bezichtiging