Dichterbij de Natuur
       
Kamperen in de natuur met tent, caravan of camper in Friesland

Echt Kamperen - met kinderen in tent, caravan of camper

Dichter bij de natuur

Voor camper- , caravan- of tentkampeerders met of zonder kinderen biedt de Waps ruime plekken met veel privacy. Wij houden rekening met uw wensen: een zon- of schaduwrijke stek, dicht bij de speeltuin of juist rustig aan de rand van het bos.

Op de Waps is altijd een mooie plek voor u te vinden.

Daarnaast staat De Waps bekend om 'authentiek kamperen', hetgeen betekent dat er geen bingoavonden worden georganiseerd, geen stacaravans de sfeer bepalen en u geen opgestapelde bierkratten zult tegenkomen.

De Waps is niet voor niets door de ANWB uitgeroepen tot 'charme camping'. Voor de traditionele tentkampeerder is op De Waps een aantal speciale plekken op terpen beschikbaar. Met een prachtig uitzicht over de Fonteinwei.

De natuur dichtbij

Rustieke omgeving

Camping de Waps ligt in een prachtige, rustieke omgeving aan de rand van het Fonteinbos. U kunt zomaar een eekhoorn, specht of een uil tegenkomen.

In de vroege morgen zijn geregeld reeën te zien op de akkertjes achter de camping. Even verderop vindt u de gaasten en kliffen die zijn ingebed in een glooiend landschap tussen bossen, akkers en weiden. U ziet hier talloze (roof)vogels aan de horizon, terwijl de zon metallic roze kleurt in de spiegeling van het IJsselmeer.

Direct grenzend aan de camping vindt u de sfeervolle bosvijver in de ‘achtertuin’ van de Waps en na 5 minuten lopen komt u bij libellenreservaat De Wyldemerk. In dit vrij toegankelijke natuurgebied van Staatsbosbeheer is een schat aan flora en fauna te zien en te ontdekken.

Naast libellen en waterjuffers, grazen er geitjes en koeien en treft u in De Wyldemerk zeldzame planten en bloemen. Een aanrader.

De trekkershutten op de camping zijn ideaal voor degenen die op doorreis zijn tijdens het fietsen en wandelen

Trekkershutten op Camping de Waps

Ideaal voor fietsen en wandelen

Een alternatieve manier om te overnachten op De Waps, is kamperen in een trekkershut. U hoeft dan zelf geen tent, luchtbed en pannen mee te nemen.

Een trekkershut is een eenvoudig boshuisje met verwarming, dat u voor één of meer nachten kunt huren.

Met 4 bedden, een eenvoudig keukentje en een tafel met stoelen is een trekkershut ideaal als u op doorreis bent, op fietsvakantie of een wandeltocht maakt.

Overweeg eens een trekkershut te huren als u een paar dagen op ontdekkingstocht bent in Gaasterland. Ook in de winter is een trekkershut een ideale manier om aangenaam te kamperen.

De Waps beschikt over vijf trekkershutten. Reserveren wordt aanbevolen.

En we zijn trots u een echt Fries patatje te kunnen serveren -naast de receptie- bij ‘Pake’s Patat’. Dat is een kleinschalig snackbarretje waar u kunt genieten van Pake’s (Pake is Fries voor ‘opa’) patat volgens traditioneel en uniek Fries recept.

Ook kunt u hier terecht voor bekende snackjes, pannenkoeken, gekoelde frisdrank of bier en natuurlijk een ijsje. Ook om af te halen.

U kunt in onze horecagelegenheid -met sfeervol buitenterras- terecht voor kop koffie, een glas wijn of een tapje. We hebben verschillende aparte bieren op de kaart staan.

Kinderen en het animatieteam op Camping de Waps

De Waps Kids & Animatieteam

Beleven en ontdekken voor kinderen

Op en rond Camping de Waps valt er voor kinderen van alles te beleven en te ontdekken. Zo kunnen de allerkleinsten het Kabouterpad - achter de camping - lopen met een echte kaboutermuts. Of uilenballen zoeken bij de vijver.

Download het gratis Animatieprogramma 2018 (455 KB)

Er is een pretparkje op fietsafstand in het nabijgelegen Rijs (voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar) en op de strandjes van het IJsselmeer is voor jong en oud van alles te beleven en te spelen.

Het animatieteam (Mariska en Senna, Amber en Noor) van Camping de Waps staat in het hoogseizoen dagelijks klaar voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar om samen allerlei leuke spellen te doen.

In de ochtend en vroege avond zijn uw kinderen van harte welkom om bijvoorbeeld te trefballen, verstoppertje te spelen, hutten bouwen, speurtochten of spookwandeling te maken of te knutselen. Bij slecht weer verkassen we naar binnen in de lounge naast de receptie.